Translate

dimarts, 24 de setembre del 2013

Diferències entre Cambra hipobàrica i Power Breath o mascara respiratòria.

Un power breath o similar com la mascara Mask-Trainer, el què fan és dificultar la aspiració i expulsió d'aire amb l'objectiu de desenvolupar més els teus músculs toràcics:

  • si tu en condicions normals inspires 5 litres d'aire, els teus pulmons i músculs toràcics sense mascara fan un treball de 0,1 Joules aprox.
  • amb la mascara o una resistència similar pots arribar a fer 0,5 Joules o sigui que serà com si fessis peses del músculs involucrats en el sistema respiratori, però ull, que segurament ventilaràs pitjor o intercanviaràs menys volum d'aire o sigui que si fas entrenament de intensitat rendiràs menys i els teus músculs de cames i braços rebran menys subministre i per tant podran fer menys potencia.
Entrenar en alçada o dins d'una cambra hipobàrica, és diferent d'això. a 2000 m el volum d'aire que aspires és igual 5 litres i als teus músculs toràcics els costa igual aspirar els 5 litres a 2000 m que a 0 m.



  • El què passa és que a 2000 m l'aire enlloc de tenir un 21% d'oxigen, té només un 16%, és a dir que enlloc d'aspirar 1,05 litres d'O2, n'aspires només 0,80 litres.
  • Davant de la falta d'oxigen l'organisme sol respondre fabricant més glòbuls vermells o fent la sang més eficient per a captar i transportar oxigen.

Hi ha dos estratègies amb la cambra per a millorar la qualitat del transport sanguini d'oxigen, o entrenes dins la cambra amb dèficit d'oxigen o l'utilitzes per dormir. Les dos tècniques o la combinació de ambdues han demostrat millores en el rendiment esportiu en múltiples esportistes (nedadors, triatletes, corredors i ciclistes.. inclús futbolistes)

Si el teu problema és que tens poca capacitat pulmonar o poca velocitat de inspiració expiració i no entrenes massa (menys de 5 hores a la setmana) et pot anar bé un aparell com Mask-Trainer o Power-Breath. Si fas molts kms i els teus pulmons tenen més de 4 litres, jo no perdria temps agafant globus per asfixia.

(amb la col·laboració de NST i WefeelSport)