Translate

diumenge, 19 de febrer del 2012

Model Entreno: la "Xispa"

Per ordre d’al·lusions, per en Ciri i en Quim que em segueixen i em pregunten, però seguint les instruccions d'en Lance: "sempre hem de cuidar més aquells aspectes que més ens costen", em llenço a fer una rimera proposta per a millorar la xispa sobretot en bici.


És normal que amb l'edat, al superar els 30-35, cada cop ens costi més pujar de pulsacions, sprintar, o canviar de ritme, per això normalment als veterans ens va bé el fons.
Però si volem seguir les sortides / curses dels més joves, amb els seus típics pals o canvis de ritme, ho haurem de cuidar i entrenar més que mai.

Abans de fer el pla de més avall jo recomano mínim uns 2.000 o 6.000 km de base aeròbica (en uns 2 o 3 mesos), sense massa intensitat ni càstig, i en funció del nivell de l'esportista (un pro 6.000, un globero: 2.000). Cap al final del pla aeròbic és molt recomanable fer peses complertes, sobretot quàdriceps i tronc superior 2 o 3 cops pes setmana fent exercicis de Força Resistència: 3 series x 10-12 repeticions al 70 % de càrrega màxima.. aquesta base, ens farà arribar al inici de l'entreno de "xispa" en excel·lents condicions i no lesionar-nos a la primera de canvi, ni abandonar per aburriment o deixadesa mental.

Entreno de Xispa:











La idea és anar combinant càrrega i descarrega a la velocitat que el cos o el descans ens permeti asimilar, i anar augmentant el nobre de repeticions i/o la seva durada, o disminuint els dies de descans si veieu que les càrregues es queden curtes. (aquesta és la part més difícil de detectar i saber regular)

Tens Dubtes? doncs deixa un comentari... Gràcies!!

5 comentaris:

Luis M. ha dit...

¿como perdemos peso haciendo rodillo? cuestion complicada.

Luis ha dit...

Hola Pep, això durant de quant de temps recomanes fer-lo?, suposo que aquest entreno formaria part del període “preparatori”, y després vindria el específic per acabar d’afinar, no?
Sembla que comencen a fer-nos una mica “grans” i busquen qualsevol formula per ser competitius jejeje, tot sigui per aconseguir-lo, gracies per els teus consells.

Pep Tatché ha dit...

Luis M, en breve pondré un plan para bajar peso con rodillo. Tienes razón que es difícil, sobretodo compitiendo en la LEVE.

Pep Tatché ha dit...

Luis, aquest entreno seria molt recomanable fer-lo en fase preparatoria si, i mínim 4 setmanes per a ser efectiu. També es pot incloure en fase precometitiva, potser no cal les 4 setmanes, però si alguna serie curta intercalada a mode de recordatori.

quimontmany ha dit...

Pep: M'agrada molt el nom de l'entrada "xispa", ja que ara com ara en tinc poqueta. M'ho estudiaré bé, per veure si el "mexeru" pot tenir una "xispa" més potent. Gràcies per les classes magistrals d'entrenament.
A reveure