Translate

divendres, 9 de juliol del 2010

Diferències entre un pro i un aficionat


Què fan els pro, que no solen fer els aficionats:

  1. Planifiquen bé tot l'any. Busquen un periòde de desconnexió total, un perióde de base aeróbica, un perióde de preparació específica amb entrenos de qualitat i un periòde de competició on el rendiment és màxim.
  2. Sessions de sobrecàrrega de 2, 3, 4 o fins a 5 dies amb estades a alta muntanya, Pirineus o Alps amb canya a diaria, per fer simulacres de competició. Aquestes sobrecarregues, vans seguides de 3,4 o 5 dies de regeneració amb sortides de 2 hores amb molta cadència i no superant el 60 % de les ppmàx.
  3. Fan sessions de musculació específica al gimnàs per agafar més força, amb visites regulars amb les peses i exercicis mesurats. 3 sèries de 8 repeticions. Respectant el descans per regenerar musculatura.
  4. Control de la alimentació. Menjant poc sucres, pocs greixos i mantenint un 65 % de Hidrats de Carbó, un 20 % de Proteïna i un 15 % de greixos. Procuren sempre ingerir cada dia, tot el què han cremat. Balanç diari neutre. Controlen a diari el seu pes. Guanyen 3 kg en descans i els perden en competició.
  5. Massatge mínim un cop per setmana. Estiraments CADA DIA!
  6. Dormen de 8 a 10 hores diaries. Vigilant molt la qualitat del son.
  7. Molts tenen un psicòleg que els ajuda a frontar els reptes, a conneixers a ells mateixos i a gestionar l'ansietat, sobretot precompetitiva.
Pep