Translate

dijous, 9 d’octubre del 2014

aerodinamica bàsica. cilisme

A vegades hi ha fotos que et fan pensar...


Veient aquesta foto del diumenge del Triatló Olimpic de BCN (el Garmin) dels 3 millors triatletes olimpics que conec i un quart anglès que s'ha colat..

doncs penso que perquè portar un acople de triatleta quan ningú l'utilitza.. de fet en Mola i en Noya ja ni el porten, però cal observar que ells dos van sempre agafats a la part baixa del manillar.

Vaig preguntar-me quina és la diferencia de vats que hi ha entre fer 40 kms en una hora, entre agafar-se a les manetes, a baix al manillar o agafar-se a l'acople.

Doncs aquí ho tenim:
agafat a dalt les manetes de canvi i frè
agafat a baix del manillar
amb acople aero

Sens dubte que anar amb acople es la millor opció, però potser en triatlons olimpics la majoria de vegades vas a roda o en grup i no hi pots anar massa estona, però em crida l'atenció la gran diferència que hi ha entre anar agafat a les manetes o anar agafat a baix.. més de 80 w.

Per tant, en triatlons amb drafting, ja podem treure l'acople, evitarem accidents per no poder frenar i evitarem un pes excessiu a la bici, però també ja podem anar entrenant a rodar durant hora i pico agafat a baix!!!