Translate

dilluns, 5 de gener del 2009

Alguna cosa no va..

Com alguns ja sabeu fa 6 setmanes que segueixo un pla per a gunyar potència amb la bici. Doncs bé, avui tocava balanç. I de potència ja n'he gunyat ja! el rodillo diu que si. Una millora del 18,5 % en 6 setmanes, Puc fer 380 wat durant 1 hora seguida.. però el fet és que en les curses de ciclocròs cada setmana he estat més enrera? de què em servirà la potència si no fa gunyar posicions??
Abans a les sortides de ciclocròs arrencava l'últim i em passava els 40 minuts remuntant. Ara és al revés.. arrenco dels 3 primers, però a la primera volta se m'acaba el gas.
El meu dubte és què faig ara?? segueixo el pla de potència o torno al meu antic pla de fondista triatleta?
He fet la pujada al Aspin.. i si he fet rècord i vaig primer a la LEVE espanyola y segon a la internacional.. però de què servei això?? m'ho passo bé sobre el rodillo que ja es important, però es disfruta més en les curses reals.. molt més!!

9 comentaris:

Ernesto ha dit...

no t'hi capfiquis home... és el fred que fa! si gairebé no tens greix!! Jo, en canvi, sóc com un os polar jajajaja!

SERGI MINGOTE ha dit...

No et desanimis crack!
Pensa que moltes vegades la transferencia no es tant automatica com tu voldries.
Aquest treball de potencia, de ben segur que t'ha fet millorar en aquest ambit, però tambe es veritat que un treball de força maxima, força explosiva o potencia poden treuret el punt de velocitat que tenies avanç.

El secret està en fer una bona convinació del treball i de les carregues. En qualsevol cas anims i no et capfiquis mes del conta.

A mi m'ha passat el mateix. He intensifiat el treball de fons en carretera durant les tres ultimes setmanes i m'ho he notat molt en les curses de CX.

Anims company!!!

Sergi Sierra ha dit...

Totalment d'acord amb el S.Mingote.

Què crec que succeeix? Pots treballar amb més força però has de mantenir la cadència. Has de combinar els entrenaments amb altres de fons amb una major cadència per transferir aquesta cadència al grau de força que li apliques. No és fàcil. De totes formes, si ja tens la força... a mantenir-la i a concertrar-se en incrementar la cadència.

Serà això ???

Salutacions i Feliç Any 2009

Jordi Juncà ha dit...

D'acord amb els companys. I a més hi ha el component psicològic. Amb un entrenament tant planificat com el teu, de vegades li dones massa voltes als resultats. Llavors si no vas com et penses que voldries el teu cervell t'acaba de bloquejar.
Descansa i sobretot gaudeix de la bici.

Carles Lara ha dit...

EL problema és que ara hi ha massa catxarros que et diuen com estas, com vas, que et manca...però el que relament sap això és un mateix. Mira, jo per no tenir no tinc ni pulsòmetre. Jo em pujo a la bici, foto el 53 i entreno segons em ve de gust. Potser no és la millor manera, però a mi sempre m'ha funcionat...Ànims i no facis tant de cas a la màquines jejeje

Miquel Gubianas ha dit...

doncs jo no segueixo cap plà i sempre trec petroli...
no oblidis el tema "gònades", un bol parell i deixa de pensar en fondos, cadències i watts.

ànims, que lo que queda és la essència, i a tu te'n sobra.

Pep Tatché ha dit...

Gracies a tots.. de fet tots teniu part de raó: els més cintífics: Sergi S i Sergi M, i els més morals: Ernest, Carlos, jordi i Gubi. Gràcies per les vostres aportacions. De fet aquesta setmana tinc més ganes que mai de la cursa de sallent. Tindrem neu??

XAVI NOVELL ha dit...

la típica menjada d'olla que tenim tots cada any !!!!

jo després de fer aquests ùltims 2 anys tants kms , vaig pensar sempre que tindria la potència pel terra i la ting .. no em puc pas comparar amb cap escaldor ni esprinter, però ja et dig jo que seguiré amb el mateix entrenament que l'any passat fent ??????kms perquè a la llarga he vist que el que guanyes per un lloc ho perds per un altre.

conclussió: entrena per disfrutar i no et menjis l'olla , al final si un entrena ja ho fa bé.

records crack.

Aleix ha dit...

Ufff fondras el rodillo!!jajjaja
Tu segueix aixi i disfruta del k fas k es l´important!Com tu ja saps a dalt la caixa de fruita no hi ha res.Tot esta darrera el dia a dia i la satisfaccio de poder pujar al grao mes alt de la caixa!
Seras benvingut a la marato si al final t´animes!!!