Translate

dijous, 11 de desembre del 2008

Efecte del entreno

Fa dies que estudio el comportament del cos humà després de l'entreno i veig que el parámetre més fiable per saber si estic cansat o no són les pulsacions en repòs.
En aquest gràfic es veu molt clar. La corba vermella indica la intensitat del entreno 5 = a molt i molt dur 1 = súper light. La corba blava són les pulsacions en repòs. Es veu molt clar que l’endemà d’un dia de canya el cos està molt ocupat recuperant-se i per tant les pulsacions pugen.. però en el meu cas més del 50 %!! Segons el gran metge esportiu i cardiòleg, doctor Serra, un puja del 50 % és que el cos realment està treballant de valent per reparar teixits malmesos, recarregar els músculs de glucògen, ATP, proteïnes i aminoàcids.. etc.. doncs imagina’t què passa si el cos està tant ocupat treballant i vas i entrenes altre cop a nivells de 5 o 5,5!! la destroça a nivell muscular pot ser important. Per això es tant important el control!! autoconeixament d’un mateix! En breu estarà en marxa la nostra web d’entrenaments amb control a DIARI!!! No us ho perdeu!

4 comentaris:

Aleix ha dit...

Ei Pep!!!Ens tens a tots intrigats amb lo de la web!!!Sort!!!

Lluis Ciclista ha dit...

Has descubierto el cui de la cuestión. Ya has visto que después de un entreno intenso tu metabolismo va acelerado. Sabiendo eso puedes planificar los entrenos. Piensa que incluso después de un entreno sigue habiendo un gasto calórico importante debido a eso. Hay gente que divide sus sesiones de entreno en dos mañana/tarde para mantener el metabolismo acelerado durante mucho tiempo, gastando así calorías y perder rápidamente peso, pero cuidado que el cuerpo necesita descansar, sobretodo si tienes una competición.

rafi ha dit...

hola!
primera vegada que em paso per el teu blog!
veient que t'interesa el tema et recomano algun article de Mujika sobre models per a calcular el temps de tapering en esportistes, vaig poder asistir a una xerrada seva al congres mundial de medicina esportiva a Barcelona i va ser molt interesant.
cuidat!
dew!

www.ciclismodesdelleida.com ha dit...

Hola Pep.
De siempre el dato mas fiable y exacto para saber si estas recuperado o no han sido las pulsaciones en reposo, al levantarte y el peso en ayunas. LLevando un control diario a las mismas horas y en las mismas condiciones,puedes sacar muchas conclusiones de tus entrenos.
Haz caso al DR.Serra...a mi me hizo un seguimiento expectacular para su estudio de como evoluciona la vida de un deportista( corazon) que se dedica desde edades muy tempranas. Un fenomeno.
un saludo.