Translate

dissabte, 26 de gener de 2013

Entrenar per Potencia o per Pulsacions?

La potència és sinònim directe de l'esforç o del treball muscular que realitza tot el nostre cos. 

Quan un etnreno està dissenyat per anar a un nivell de treball durant un temps o durant uns intervals concrets, si volem assegurar regularitat en el treball en cada repetició i sobretot quan comencem a sentir fatiga, caldrà mesurar que en cada interval estiguem al mateix nivell de potència.

Per exemple. avui al MBTeam SBR, proposava fer 3x15' a A3. En teoria el A3 és un règim de pulsacions que va del 75 al 85% del interval depulsacions de treball. 
Si m'hagués centrat en mesurar només les pulsacions, a cada interval la potència o treball muscular realitzat hagués estat cada cop més baix.
Com que jo volia assegurar que durant tots els intervals les meves cames fessin un treball constat de 370 W, que equival a un 80% de pulsacions en un test UPF, doncs he fet això. M'he centrat en anar durant cada repetició de 15 min a 370 W o el què es el mateix: anar a uns 19 km/h en una rampa del 8% a roda de una llebre o pacer per allò de no defallir i anar a ritme constant.
En cada interval de 15 min, la potencia es manté, les pulsacions cada cop més altes.

Un rodet com el BKOOL és perfecte per a fer aquest tipus d'entrenos.

Bon entreno! = Satisfet!

1 comentari:

jrgonzalez ha dit...

Y si el rodillo mide mal la potencia y a medida que pasa el tiempo (se calienta) mide menos de lo que debe ¿Eso no podría hacer que estuvieras trabajando más y por eso tanta diferencia de pulso?

Sabiendo qué pulso corresponde a tu 75%-85% podría verse si incluso esa última serie la has hecho más fuerte de lo que debías. ¿no hay demasiada diferencia?

Es sólo por introducir un poco de discusión y que sigas animándote a poner cosas de este tipo en tu blog :-)

Saludos,
Juan