Translate

dimecres, 23 de juny del 2010

Triatló B de Balaguer 2.010.

De distàncies B o mig ironmans n'hi ha pocs al nostre país, però sens dubte que Balaguer és el més dur, a la vegada que el més bonic. Gran part del mèrit el té l'entorn i les dures carreteres i pistes asfaltades o encimentades del recorregut ciclista, però la organització de la gent del pedala.cat també hi ajuda molt. Quina bolcada de personal! Sembla que tot el poble estigui pendent dels corredors, de guiar-los en les cruïlles, d'animar-los, d'avituallar-los, de cuidar-los en tots els sentits.

La prova comença puntual a les 15:00 hores, amb una aigua del pantà de Sant Llorenç glaçada; 17 graus segons l'organització de pagès i 12 graus segons els termòmetres reglamentaris segons la llei del senyor Celsius. Per donar més singularitat a la prova, les corrents es van encarregar d'allargar un xic més la distància de la prova fent un total de 2.100 m segons algun friki que nedava amb GPS. Mentre que l'Alberto Cuerpo i el Pep Tatché feien el primer tram de natació quasi en paral·lel en 31 minuts, l'equip de Veterans format per la Lisa Cockburn i en Jaume Teres sortien en pla més conservador totalitzant les dos voltes en 47 i 37 minuts respectivament.

El tram de bici era realment espectacular, després de 6 km planers per posar les coses de la bici a rotllo, començaves a pujar i pujar. Segons el perfil només hi havia tres ports, però la realitat et fa percebre que tots els 94 km de recorregut estàs buscant rampes, del màxim pendent possible. Destacar el pas per poblets i garatges de tota la Comarca del Segrià, carrers estrets, corbes contra peraltades, paviment irregular.. vaja com una clàssica de Bèlgica de les bones.

Els que som ciclistes vam xalar de valent en aquest tram, posant totes les forces en rodar fort en els trams de tobogans i apretar el màxim en les rampes fortes que eren de curta durada. El primer parcial ciclista el va macar el Pep amb 3 hores i 2 minuts a 30 km/h de mitjana, seguit no massa lluny per l'Alberto que va arribar a 17 minuts. Tot feia somiar en una bona classificació, doncs el Pep va arribar a estar en la 9ena posició de la general absoluta i l'Alberto en la 30ena just al baixar de la bici, però la despesa energètica feta en aquest tram i el fet que cap dels dos era especialista en el córrer, va esvair el somni. Al final 1:46 pel Pep en els 21 km i 2:00 per l'Alberto, tots dos amb fortes rampes a les lumbars, degut a la forta tensada sobre la bici.
 
En Jaume i la Lisa feien la seva cursa amb bici, guardant forces per a poder completar la mitja amb 1:48 i 2:00 respectivament. Bravo als dos per la seva valentia i afany de lluita.

 
Cal destacar al final la segona plaça de la Lisa en V2 Fèmines, y la 15ena posició general del CN Sabadell per equips, just per davant del CN Terrassa.
Classificació final dels triatletes del Club