Translate

dimecres, 22 de febrer del 2012

Opinió sobre les Newton

Després de 3 setmanes amb les NEWTON Gravity i les MV2 puc dir que:
Gravity
son unes sabates que porten un sobre gruix a la sola a la zona de on neixen els dits del peu (la zona dels metatarsians) El què notes d'entrada quan te les poses que les puntes dels peus et pugen una mica, com si portessis cales de carretera, però no tan exagerat.

Aquest gruix el què fa és que quan trepitges toca a terra al mateix temps casi que el taló, per tant absorbeix energia i la reparteix.. no castigues tant el taló, i quan  impulses (quan llences la passa) tens més força ja que dispares de més amunt, i en teoria l'energia de compressió en la trepitjada es retorna en la impulsió.


Fins aquí tot molt bé.. i es tradueix en que vas més ràpid... el % de millora és molt relatiu.. alguns diuen un 10 % però jo crec que en un 10.000 et pot fer rebaixar fins un minut.. de 36 a 35.. però no més .. això per mi és una millora del 2,8%.. però bé sempre és discutible.

Distance
PERÒ: ull!! no tot son flors i violes! cal adaptar-se bé a córrer amb aquests bitxos, ja que aquesta energia de més en la impulsió no surt només de la sola, sinó també dels bessons, que al tenir la punta del peu més alçada, treballen més. És normal tenir agulletes el primer dia que vas amb elles i inclús contractures o inclús tendinitis si fas molt el burro amb elles sense descans. Per això jo recomano aclimatacions de mínim un mes amb unes gravity, fent sessions alternes de dia si dia no o un dia amb les newton i 2 no.. i estirar molt els bessons.


El·lecció de Model: per començar les Gravity o les Distance . les dues son per asfalt, però per pista van de conya.. jo sempre faig pista. les primeres son més pesades però mes amrtiguació. les segones son més per competició, més lleugeres/menys amortiguació.. molta gent als ironman les porta. Les de muntanya son més pesades i si no vols fer exclusivament trail run no ho aconsello.
MV2


Les MV2 son com anar descalç.. 0 amortiguació.. ideal per els 1.500 o 5.000 m màxim.